Vi blir en del av Autocirc

Autocirc förvärvar Bärgningstjänsten Sverige AB. Bolaget har sin bas i Göteborg och är en framstående aktör inom bärgning av både lätta och tunga fordon. Affären innebär en strategiskt viktig förstärkning av Autocircs värdekedja, där specialiserade bolag inom bildelsindustrin samarbetar för att öka återanvändningen av bildelar.

Bärgningstjänsten Sverige har en stark position på sin marknad och etablerade samarbeten med bland andra polisen, räddningstjänsten och flera försäkringsbolag. Deras kompetens inom vägassistans, bärgning samt transport av fordon och maskiner blir en viktig tillgång för Autocirc.

Johan Livered, VD Autocirc, säger:
– Pålitliga transport- och bärgningstjänster är en förutsättning för vår verksamhet. Bärgningstjänsten Sverige kommer att spela en central roll i Autocircs infrastruktur och bidra till att fordon når våra verkstäder och demonteringsanläggningar snabbt och säkert. Vi är väldigt stolta över det här förvärvet och ser fram emot vårt samarbete.

Marcus Gustavsson, VD Bärgningstjänsten Sverige, sammanfattar nyheten så här:
– Det här är ett viktigt och inspirerande steg för oss. Vi ser en mycket stor potential i Autocircs affärsmodell och deras ambition framåt. Våra tjänster blir nu en del av en värdekedja där de får större genomslag och kan göra skillnad för en mer hållbar bildelsindustri.

Bärgningstjänsten Sverige blir Autocircs femte förvärv inom verksamhetsområdet biltransport och bärgning. Affären bidrar till en mer komplett infrastruktur för effektiv återanvändning och återvinning av fordonsdelar, med ett minskat klimatavtryck som följd.

Läs mer på Autocirc AB:s hemsida

För mer information kontakta: Autocirc AB
Johan Livered, VD
Mobil: +46 727 16 46 66

Bärgningstjänsten Sverige AB
Marcus Gustavsson, VD
Mobil: 031-152700
www.bargningstjansten.org

0
Feed

Lämna en kommentar