Feltankning i Göteborg - starta inte bilen!

Ring Bärgare direkt, din bil kommer att bärgas till verkstad i 99% av fallen. Har du tankat fel bränsle, starta inte bilen! Det är inte ovanligt att man tankar fel bränsle och hjälp finns att få, men starta inte bilen. Om du hinner starta bilen innan du inser ditt misstag ska du stänga av den så snart du märker att något är fel. Ring bärgningstjänsten så hjälper vi dig! 

 

Tankat fel? - Hur mycket bensin tål en dieselbil?
Det en krävs en väldigt liten mängd bensin i din tank för att dieselmotor ska riskera att skadas. Det beror på att flampunkten förändras och eftersom bensin inte innehåller något smörjmedel kan dieselmotorn i värsta fall förstöras helt.

 

Tankat fel? Hur mycket diesel tål en bensinbil?
Det är inte lika troligt att du skulle råka tanka diesel i en bensinbil, speciellt inte på en bensinstation. Det beror på att dieselmunstycket inte går ner i påfyllningsröret. Men om du ändå skulle lyckas fylla din bensinbil med diesel, till exempel med en bränsledunk, så är det inte lika allvarligt som det omvända.

 

Ring vår jourbärgare dygnet runt på 020 - 54 54 54

Vägassistans i centrala Göteborg med möjlighet att hjälpa till med låsöppning

Kontakta oss

Vi på BÄRGNINGSTJÄNSTEN SVERIGE AB har hög kompetens.

 031-15 10 10

Kontakta oss

Fordonspark

Läs mer om våra fordon i vår maskinpark. Där hittar du information om vilka typer av bärgningstjänster respektive fordon klarar och är anpassad efter.

Fordonspark

SÅ GÖR DU FÖR ATT BESTÄLLA BÄRGARE 

När du vill beställa bärgning eller vägassistans i Göteborgs kommun ska du ringa till oss på 020 - 54 54 54. Du kan också beställa vägassistans digitalt och uppge följande information: Registreringsnummer på bilen. Ditt namn.