Vinterdäck och sommardäck avseende personbilar, datum och lagar

Lag på vinterdäck vid vinterväglag 1 december–31 mars. Förbjudet att ha dubbdäck 16 april–30 september om det inte är eller förväntas vinterväglag. Visste du att: Det är viktigt att ha ett bra mönsterdjup och dubbutstick men det finns inget ålderskrav för däck. Vid de undersökningar som har gjorts har man inte kunnat se någon tydlig försämring av gamla vinterdäcks friktionsegenskaper. Mer finns att läsa hos Transportstyrelsen

Däcklagar för 1,6 mm mönsterdjup hos bärgare

Lag för sommardäck och däckmönster 1,6 mm 

Bilar använder vanligtvis sommardäck mellan 1 april till 30 november och lagligt med ett huvudmönster på däcket med 1.6 mm eller mer. Förbjudet att ha dubbdäck mellan 16 april–30 september om det inte är eller förväntas vinterväglag och det stämmer väldigt ofta i Göteborg även om det kan se annorlunda ut i övriga landet. 

Däcklagar för 3.0mm mönsterdjup hos bärgare

Lag för vinterdäck och däckmönster 3,0 mm (5,0 mm)

Dubbdäck får du använda 1 oktober – 15 april om vinterväglag råder. Lag på vinterdäck vid vinterväglag 1 december–31 mars med ett huvudmönster på däcket med minst 3,0 mm. ( tung trafik 5,0 mm) Förbjudet att ha dubbdäck 16 april–30 september om det inte är eller förväntas vinterväglag. I Göteborg är det inte tillåtet att köra med dubbdäck på Friggagatan och Odinsgatan. Du som cyklar med dubbdäck eller kör mopen klass II, berörs inte av förbudet i stor Göteborg.

Våra kunder säger...

" Succé! Grym personal med snabb service! ⭐"

Familjen Ålander

" Trevlig personlig service och snabb hjälp på plats. Tusen tack för hjälpen 😊 "

Katrin Hammar